14

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!


Tengok betape bahye nye kandungan yang ada pada ROKOK ni.
Bukannya tak tau merbahaye.
Tapi masih juga tak boleh tinggalkan.
ishishish!!~
Join lagi segmen bersama abg BEN ASHARI  
Tajuk segmen kali ni adalah tajuk yang paling aku suke!!!!
AKU BENCI ROKOK!!




KENAPA AKU BENCI ROKOK?
Di tekan kan disini yer.Aku BENCI ROKOK bukan aku BENCI PEROKOK.
Aku BENCI ROKOK kerana bile dia dah dinyalakan dan kua asapnya.
Aku tak tahan!
Tak tahan sangat2!
Hidung aku tak boleh nak terima.
Rasa sakit sangat hidung aku ni.
Kadang2 boleh sampai naik ke kepala,
Kadang2 boleh sampai nak termuntah.
Tak tahan wooo..
Lebih2 lagi time aku nak makan.
Time tuh jugak la ade orang nak nyalekan rokok.
Memang kena maki la dengan aku.
Dan aku tak boleh tahan bau ROKOK yang melekat kuat kat badan lelaki.
Cepat2 aku jauhkan diri.
Sampai ada satu hari tuh sorang member lelaki aku ni kecik hati.
Xtually bukan sorang jek member lelaki aku yang kecik ati kot.
Ade beberape.
Maaflah.Aku bukan tak suka korang.
Tapi AKU BENCI ROKOK.
Yang korang dok hisap tuhh.
Lagi tak boleh blah kalau depan baby n budak2 kecik pun dok hembus asap rokok tuh.
Bikin hati aku panas jek.
Tau tak yang sekeliling ni lagi teruk tau kesan nya nanti.
Lagi teruk daripada si penghisap!
Kalau tak sayang diri sendrik pun.
Sayang la orang sekeliling andaaaa...

PESANAN BUAT MEREKA YANG MEROKOK DAN BAKAL MEROKOK
Bagi yang merokok tuh bawak2 la berhenti.
Tak pun kurang2 kan la merokok tuh.
Elak merokok berdekatan ngan orang
.Lebih2 lagi time orang makan dan jauhkan daripada kanak2 kecil.
Baik duit tuk beli merokok tuh simpan tuk makan.
Rokok dah la mahal.Kan2?
Yang nak cube2 try2 merokok tuh.
Lupakan la niat anda2 sume yer.
Bukan nye asyik masyuk sangat pun
Mudaratkan kesihatan!Duit pun melayang.eheheh

PENDAPAT MENGENAI YANG MEROKOK NI
Tak semua yang merokok ni tak pikir orang sekeliling.
Ada ramai yang masih peka dengan orang sekeliling.
Hanya merokok di tempat tak de orang.
Seprti dalam toilet dan berada jauh daripade orang2 yang tak merokok.

NI SALAH SORANG MEMBER AKU YANG KECIK HATI AKU TEGO PASAL ROKOK.SAMPAIKAN AKU NAK SNAP GAMBAR PUN DIE PALING.*SORRY* (nak gak tempek gambo tuh ;p)

14 comments:

Faris Adli

aku tak merokok :-) terima kasih kerana lawat blog aku

HIDAYAH HIDAIZ

bagus la tak merokok...
gud for u! ;)
mekaseh jugak coz sudi lawat blog aku..

superfatin

dayah, ayat ko salah tuu.

"Kalau tak sayang diri sendrik pun.
Sayang la orang sekeliling andaaaa..."

Dah tak sayang diri dia sendiri, kejadahnya dia nak sayang orang keliling dia? haha! malas nak cakap dengan perokok & rokok.

Nur

paling bengan bile merokok kat tempat awam..ntah pape kot..erghh

HIDAYAH HIDAIZ

huhuhuhu..tuh r perokok mmg payah tuk dinasihat..ade jek yg dijawabnye n

HIDAYAH HIDAIZ

betul tuh cik nur..macam tak menghormati org len jek kdg2 rase kn...dh nmpk kiter tak selese pun..keep on hembus!~

Rafi Nilhan

yes..merokok dalam tandas.. :)

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/mandul.html

HIDAYAH HIDAIZ

betul tuh..
thanks singgah ;)

nikaviolet

hye....nice opinion lah...
kalau sudi jenguk2 lah my blog...
follow awk nie...
salam perkenalan....

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

HIDAYAH HIDAIZ

hai...salam perkenalan..
thanks coz singgah n follow ;)
pasti akan dijenguk blog kamuu.. ;)

Lulu caldina

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

HIDAYAH HIDAIZ

tuh la pasal...bukan tak tau..semua dah tau...tapi masih tegar lagi merokok..kena ade kesedaran yg tinggi bru leh benti merokok ni!

SiS NaD

SiS PuN BeNCi RoKoK!~ JoM JoiN KeMPeN 'KaTeRKaN TaKNaK PaDeR RoKoK'!~ (^_____^)V

HIDAYAH HIDAIZ

YER..KATE KAN TAKNAK!! ;)

Post a Comment

Siguiente Anterior Inicio

BeLoved MoM

BeLoved MoM