0

Olololololo tomeinye dear!!~

Muhammad Aisy Hamiz Bin Hasnol. Berat=3.8 kg pnjg=50cm lilitan kepala=39cm

Congratz Lam&Cenol!!!~
Dapat baby boy yg comel!
akhirnye ko yg pertame antare kite yg bergelar IBU dulu!!
;)
Gerwam nyee...
Chubby Aisy cayunk!~
Tunggu yayah dtg peluk ceom awak yer ;)
Tak dpt baby lagi..dpt tgk sahabat hepi dpt baby pn ok!
cam ak lak yg beranak@
excited lebey!
Muahxxxxxx55x Aisy cayunk!~
<3<3<3<3<3


Ciku ciku bam bam!Aisy si tembam ;)

0

WANG KERTAS SIRI 2012


Pesal aku rase cam duet mainan lam saidina tuh jek ek?huuu

Duet pun nk berwajah baru bersempena tahun baru 2012 ni..
RM1,5,10,20(pun dh ade!!!),50,100
5sen,10sen,20sen,50sen
wajah baru saye pula?
Tak leh kasik tau sekrg..
Xsuprise laa nanti..
hee..ngade jek!~
Kenan pulak ngn warne wetRM20 tuhhh..huu
0

SUWIT SGT!~



Aku tgk video ni,aku rase dierorg suwit sgt.
Dak pmpuan tuh seyes nmpk budak2 sgt.
Mude lagi kn.
Comel jek.
Moge dierorg bahgia ke akhirnya. ;)
<3 <3 <3 <3 <3
0

UNTUK KAMU


Lirik Lagu Untuk Kamu - Hafiz (OST Ombak Rindu)

Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...

Huuu....Huuu...Huuu....
Huuu....Huuu...Huuu...

Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu.....
Tercipta buat dirimu...
Hanya untuk kamu....



Buat awak yg jauh dimata.Saya sgt rindukan awak T_T
2

TAHNIAH KAWAN-KAWAN

Schedule penuh dgn wed invitation rakan2..
Boleh dikatekan tiap minggu ade je..
Hujung minggu kali ni juga begitu..
2hari berturut ade wed..
Plus engagement invitation..
Demi rakan2 daku pergi ;)

10/12/2011
Wedding rakan sekolah rendah: Azeela Onn..
Tak dapat hadir.
Menghadirkan diri keesokan harinya majlis dirumah suami nya
(Cam xcaye jek sebut "suaminya")

Cantikkan dia ;) (Tahniah Azeela&Suami)

Dapat jumpe sahabat baik ketika sekolah rendah.
Lame betol tak jumpe..
Windu zaman kanak2 bersama dulu..
Nakal dan comot sesame ;p
Berlari2 main bola baling dan bola jaring.
Berjuang kata nya ;p

Sekarang dah cantik sama2, ecewah. *nah baldi sila muntah*

Petangnya pula..
Gi engagement Moq..
Opps shahira..
Maaf kami selalu terlepas..
dah terbese sejak bertahun yg lalu.. ;p
Paling kecoh la kami..
Paling lama la sesi fotografi kami ;)
Seronot sgt!~

Tahniah Moq!!Untuk yg lain2!Aku syg korang sume XOXO

11/12/2011
Tarikh ni cantik jugak rupenye.
Sumpah aku baru perasan.
Hari ni ke majlis perkahwinan lagi.
Rakan sekolah daripada sekolah rendah lagi.
Majlis Lydia Hazwani.
Majlisnya di Pelican Hotel.
Tak dapat nk bergambar banyak mcm selalu.
Coz xcukup geng..heee..
syegan.. ;p


Tahniah Lydia&Suami ;)

Tak lupe jugak majlis yg dihadiri bulan lepas.
Banyak tol majlis kawin rakan2..
Rase cam dh agak tua pula tbe2 ..hee

Tahniah Emmy,aku tumpang bahagia ;)

Majlis rakan sekelas waktu degree juga tak ketinggalan.
Seronok bile ade majlis kawin macam ni..
Macam reunion kecik.. ;)

Tahniah Kimsun&Isteri.Selamat Sudah..  ;)

Macam jejak kasih kan?Seronok tgk!~Candid Guys!~

Tahniah buat semua rakan2..
Semoga bahagia dan berkekalan sehingga ke hujung nyawa.
Amin.
Semoga esok lusa giliran saya pula ;p









0

TAK TERLUAH, TAK TERKATA


Aku sedih tak terluah, tak terkate.
Hanye titisan air mate yg mengalir..
Dulu, kini dan akan datang..
Bermain di fikiran aku..
Kadang aku rasa aku tak mampu lalui nya lagi..
Aku hanya berdiam, tanpe berbuat apa2..
Kerana aku tak nampak jalannya..
Aku hanya mahu begini buat masa ni..
Aku hanya pikir untuk hari ni ketika ini..
Aku ingin bahagia untuk hari ni..
Pedih..
Aku malu, 
Aku seperti tiada hala tuju,
Tiada matlamat 
S.A.D.I.S


2

NOVEMBER YANG SIBUK



Ye ler tuh..sebok la sgt kn..
Boleh la dikatekan sibuk..
Bulan yg plg sibuk tahun ni..
Memandangkan tahun ni ak byk melepak jek..
Jadi bulan november ni ak trase teramat sibuknye.
*HIPERBOLABOLA* jek ni..
Awl bulan aritu tbe2 terjebak jdi AJK satu conference ni..
Yg UTHM organize..
Jd AJK Pendaftaran.
Antare yg plg sibuk la..
Padehal xtau pape..sume dtg kaunter tanye..
Expect kami tau sgalenye..ceh!~
Nasib baik sye baik ati tau ^_^

Conference yg melibatkan semua Teknikal Universiti di Malaysia
Pastu tibe2 hari kedua terlibat sebagai AJK..
mendapat satu berita tergempar..
Aku kene bentang master project aku.
Kolokium!
Pembentangan pertama katanya.
Adoi!!Dalam pale otak aku dh serabut, berselirat bagai nak ape.
REPORT, THESIS, POSTER, PRESENTATION SLIDE, PROGRESS!!
Huarghh!!!dh panik..
Dengan competition next wik nye yg aku dh regis..adoi..

Research & Innovation Competition involving only UTHM student.
Undergraduate and Postgraduate
Mulanya ak nk drop jek R&I ni..
coz ni juz competition and not compulsory..
Risau takot tak cukup preparation.
Last2 ak decide larungkan jek la.
Leh tmbh experience pastu leh kire cam preparation tuk KOLOKIUM nanti.
Alhamdulillah segalanye berjalan ngan lancar. 
Walaupun xmenang. Ngehehehe.
Berpeluh gak nk jawab soklan2 killer dpd Judges.
Last2 aku puas hati. 
Coz dpd competition ni..
ak leh detect serbe sket ape yg ak perlu improve and ape yg bakal ditanye oleh panel mase kolokium aritu.
30/11/11 KOLOKIUM
Alhamdulillah berjalan lancar gak..
Legaaaaaaaa naaaaa.. ;)
Ade la beberape komen dan cadangan yg panel bagi..
"ur idea its good but ur objectives are too wide, u must consider the time constraint"
komen dpd Ass. Prof. Dr Amri..
Sekarang kene pikir ape yg patot dibuat seterusnye..
Stage ni dh lepas.
Next year, attend several conference and publish at least two journals.






0

Selamat Pagi MALAYSIA ;)

Sudah berkurun rasanya xbangun pagi seawal ni.
Seawal 5.30 pagi.
Walaupun perlu menyiapkan keje dan agak stress.
Masih lagi bangun dengan ceria.
Takpe semua ni duniawi.
Insya'Allah aku boleh lalui semuanya.
Seperti yang aku lalui2 sebelum2 ni..

Senyum seindah suria ;)

0

TEXT-(BILA DAH BOSAN)

           
          Assalammualaikum and Good Morning. First of all my research title is E-WASTE IMPACT REDUCTION THROUGH ANALYSIS AND REDISTRIBUTION OF DISASSEMBLY. This research objectives are to investigate the design process, disassembly (dismantling) stage and studying about the chosen electronic product, study problems that fully recovery e-waste license contractors  facing during the dismantle and disassembly step in recycling process, design and fabricate a new model of the chosen electronic product. 


          This research was propose because as human we produce around 30,000 tonnes of waste everyday and only 5% was recycled, while the rest end up in landfills around the country. Thats why the demand for waste recycling standards are crucial. All this scenario and problems occur because of several reason.Firstly most of manufacturers not consider the potential of recycling in the designing and manufacture product. Secondly products that we consume are made from resources that are fast depleting. Then landfills too fast running out of space. Lastly, specific standards in design factor for waste recycling industry in Malaysia are not available.


         Thus the scope of this research are review and observe the scenario and status of e-waste management in the world and importantly in Malaysia, Available framework, standards or legislation of waste management in Malaysia. Study the production flow.Design the new model or prototype of the chosen electronic product focus on the disassembly step in a way to improve the product. Analysis using Design for Assembly(DFA) and Design for Manufacturing(DFM) software.


          Methodology for this research as shown in this poster, for now we had just going through the number one and two of the step. After all the review and survey we will going through the next step. Before we go through, several case study was proposed as can we see here in poster. After considering several factors we decided that refrigerator's part will be our case study which is compressor, the main and important part. 


          From this research the impact or the contribution can be achieve are, waste minimization and reduce bad impact to the environmental and human health, easier, reduce cost and time of recycling process, cost efficiency and functionality of the whole design, anticipate manufacturing costs early and make infrormed trade-off regarding the costs of producing multifunctional, streamlined design.




P/s: if any enquiry please ask to PM Dr Yusri ;p





0

TAK KENA MASA


Tem tgh byk keje gile nak wat ni..
leh lak aku layan Korean Drama My Girl ni..
Pade hal citer ni dh lame giler org lyn..
aku bru nk lyn..LEMS sunguh..heee
Keje yg menunggu menimbun
1) Besok exhibition R&I!(slide xbape nk ready)
2) 30hb nk kolokium.
3) Progress report format thesis lgsg xsentuh.(Terbaeklah!)
4)Poster tuk kolokium xsetel lagi (gune poster R&I jeklaaa)

P/S:syok tgk citer My Girl ni.Mud cintan cintun dtg..huu..gewdik ko ye ;p
0

11.11.11

Ape yg spesel sgt ngn tarikh ni?
11.11.11
Ramai yang jadikan tarikh ni sbg tarikh keramat bagi mereka tuk menikah.
Mendirikan masjid.
Tahniah kepada rakan dan taulan yang bakal mendirikan masjid.
Barakallah.
Pada aku..takde bezanya..
takde pape yg istimewa pada tarikh ini..
Aku masih begini..
Masih sama seperti tahun lepas..
Cuma bezanya..aku jauh lebih gembire berbanding tahun lepas ;)
ALHAMDULILLAH.
Yang aku tau..2011 semakin menuju ke pengakhiran..
sekejap jek masa berlalu..
Usia semakin mengejar ku..
Rasa baru semalam amik keputusan SPM..
Rupanya dah 7tahun berlalu..
dah 7tahun aku meninggalkan sekolah..
Tapi masih rasa seperti dulu..
Muda remaja seperti dulu..

aku pada 10.11.11 *dah mampu tersenyum seindah suria* ;)
p/s: alhamdulillah doa ak termakbul.untuk tersenyum dan gembire seperti dulu. 
Refer previous en3: HADAPI DENGAN SENYUMAN
4

TAHNIAH!!


Pepagi dapat msg dpd SV..
Pesan suh beli UTUSAN MALAYSIA..
igtkan suh jumpa tadi...
Rupenye nak kongsi kegembiraan pasal nii ;)
Tahniah PM Dr Yusri...
semoge berjaye dunia akhirat..
semoge dapat memberi khidmat yang terbaik..
selamat maju jaya..
Lepas ni makin bz la SV saye nii..
heee ;p
1

RAYA KE?

Niat di hati mlm tadi nk hapdate tru fon..
smart fon la kunon nye..
tapi xleh nak taip kt box ni..
last2 mampu taip title jek..
sudahnye jadik draft jek ler..
heee..
xpe..xbape nk smart nk wt cane kn..
eh..lari topik ni..
juz nk cerite ceriti psl RAYA HAJI tahun ni..
RAYA ke?
xbape nk rase raye coz spnjg ari terbaring di katil..
coz xsehat..angin senggugut smpai..
xdapek nk nolong..
baju raye pun baru arini pakai..
huahuahua..pakai tuk ke library jek..
ayu jek saye arini
*ok perasan!!*


apa2 pun..
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
selamat berkorban..xkire la dlm bentuk ape sekali pun ;)



0

GADIS SEPERTI AKU



Ku tujukan lagu ni buat seseorang..
Ya Bercinta aku mau tapi tidak dgn muu..
Ku sudah ada satu kekasih yg menunggu
<3<3<3<3<3
0

My friends are my estate

Credit to chibird.tumblr.com

For me walking with a friend in the dark is better than walking alone in the light..
Alhamdulillah i always have my friends around me when im really down n need them.
Thanks FRIENDS...
Muahxxx!~
XOXO

0

SOMEONE SO SPECIAL TO MISS



Distance never separates two hearts that really care,
for our memories span the miles and in seconds we are there.
But whenever I start feeling sad, 
because I miss you, 
I remind myself how lucky I am 
to have someone so special to miss.

Thanks incik GOOGLE

0

THE DIFFERENCE


Orang kate nampak ayu biler penampilan begini
(org kate tau..bukan perasan sendirik ;p )


Biler begini pula orang kate nampak nakal+hot n spicy!~eceh
(yeye jek org tuh komen )

0

NESCAFE ADDICT



 
Ada gaye nk jadik duta Nescafe x? ;p

Ada beberapa org yg slalu bising kt aku..
"ko ni kuat sgt minum kafein dayah!"
"antu kafein"
agaklaaa...
aku start addicted kt Nescafe Original ni sejak aku belajo kt matrix Perak nuu duluu..
tem tuh dok ostel kan..
duk membeli kat mesin air gedegang tuh..
masuk wet kua air..
dpd skola aku pngil mesin tuh mesin air gedegang..
heee..
Ok berbalik psl isu addicted aku tuh..
entahla,xtau nk komen byk2..
tpi sehari kalo aku xminum setin air ni..
aku leh rase cm kesunyian gitu..
hahaha..
slalu aku kene nganjing ngn eip..
"ko tuh mane leh tak minum nescafe tuh..nti kesunyian"
aku sebelum gi AMMC pepg aku akn pastikn singah beli nescafe ni..
kalo pg aku xminum..
aku akan pastikan mlm aku minum..
kdg sngup memlm bute gi ke 7E
Taknak kesunyian punye psl ;p
"TANPA NESCAFE DAKU KESUNYIAN"
Sekian Dari Saye XD


0

ORIGAMI, BUKAN POLIGAMI



Dah tua2 bangke ni bru nk try kelebet2 kertas wat origami..Huuu...
Takpela asal try..heee
Ni sume dek penangan teman sorg mbr nk wt origami tuk si dia yg spesel..
Aku mang ampehh..lgsg xjadik...
Xrate..xcomel..
last2 aku give up..
Juz tlg bg instruction jek kt mat sorg ni..
Xreti ikot instruction by diagram mat ni ;p 
(siap teringt2 Free Body Diagram bagai) 
dak engineering katenye..ceh!~
Tpi sekurg2 nye die wt jadik..
Aku harammmm....
Senget benget sume..


TARA!Hasil terbaik!!Cubaan kali ke2..Tahniah Tecit


Tuh diaaa...slame dlm sejam lebih dpt hasilkn 4ekoq jaaa..

Lepak old town dpt hasilkn 4 ekor je..
Pas2 smbg lak kt warong di prt rojo..
Gile bersungguh itu mat..untunglaaaa si dia..hee..
Pas ni nk wt peacock n luv2 lakk.. 
*ni aku la yg beriye nk wt,bkn die*
pas2 trus bercite ngn sum1 tuh..
Nt kite wt origami sesame ek.. 
*kunon2 nk suwit2 gitu*
muahaaha....
pas2 trus laju jek jwb..
ye..nt kite wt la origami ke poligami ke..
amboi poligami laju jek..origami xtau..
cis...mintak kaki ini org..
heee..


0

BILA PULA TURN SAYE -_-

Molek nooo ko dee gi kenduri kai cengitu :Mode:malas berbaju kurung:
Baju kurung abes dok gi kenduri kawen jek ;p

Turn sorg lg teman sekolah ku jalan..
mulekan idop bru sebagai sorg isteri..
soklan biase lgi klise..
Bile pula turn saye -_-
haihhh..
kalo la sume kat tgn aku..
mudah je aku jwb...
esok turn saye pula..jempot datang ye ;p
huuu..belum tiba masa  nye
Jodoh belum sampai..
I'Allah akan tibe mase saye pulaa ;)
kwn2 doakan ye...
AMINNNN...
0

ABG SYG ADIK


adik syomell..abg syg adik...
0

ROS SUDAH KU KUCUP

HARUM MEKAR SI BUNGE ROS.
Puas hati sgt bile hajat tercapai.
Haruman sudah ku kucup.
Hati sudah senang ;)
Gembira seperti di awangan.
ALHAMDULILLAH

Menjadi penyeri di kamar ku. *eceh,kamar la siot*

0

SEYES NAK TERGELAK



Sedang aku blogcrawling aku terbace satu entri ni..sorg jejake di India, New Delhi menyaman pihak yang memasarkan produk wangian lelaki AXE, dengan tuduhan telah menipu disebabkan die telah memakai deodorent tuh selama 7tahun,tapi sehingga kini tak dpt memikat mane2 perempuan.Siap bawak ke mahkamah seh.Kes xapat pikat aweq..gerek la lu mat.hahahaha.lawak je rase.Siap kate jual produk palsu lagi coz xjadik seperti dalam iklan bila die gune kan AXE tuh..Adoiyaiii yg percaye sgt kt iklan tuh kenape..name pun iklan promote brg..propaganda,hiperbola jek sume tuh..heeee...
Teringt trus kt awe hot dlm iklan tuh..asmirandah ek namenye...hahaha..mang xdpt la nk aweq camni juz coz ko pakai deodorent AXE... ;))) rase nk gelak guling2 pun adeeee....

0

APEKAH?BAGAIMANAKAH??

Ape yang aku dok mengadap daripada berbulan2 yang lalu..
Hingga la sekarang...hampir setahun..
Ape itu E-WASTE????
e-waste tu adalah bahan buangan elektrik.kesemua produk elektri.xkire la besar ke kecik ke.kegunaa di rumah ke ataupun di pejabat.

Bagaimana cara kite menguruskan e-waste ini??
Buang dengan betul?
Biarkan saja di belakang rumah?
Buang je kat mane2 tmpt,tepi jalan seperti sampah biase?
Ataupun menjadi tong sampah tambahan di rumah?
Takpun jadik aquarium di rumah?
Bagaimana pula dengan yang membakar saja produk elektrik itu seperti membakar kertas..
Cuba semua pikirkan adakah kite telah menangani dan menguruskan sisa atau buangan produk elektronik atau elektrik kite dengan betol??

Semua tidak sedar daripada sikap sambil lewa dan pembuangan sesuka hati ini sangatlah membahayakan kesihatan manusia dan memberi impak yang besar terhadap alam sekitar.

Huuu...tibe2 jek aku nk sembang ilmiah hari ni..
bukan ape alang2 aku dok ngadap info2psl software n pasal e-waste ni..pe salahnye aku update sket blog aku yg slalu gak sepi ni ngn info ilmiah yangtak seberape ni..
Sebenarnye nak wat blog lagi satu, nak sumbat sume info pasal researchyg diwat..tpi kene tapis gaks la kan..seperti yang disarankan oleh MR SV..
tapi taktau biler.xnyempat.
Blog ni pun jarang2 update.
Tmbh lg satu blog..
mmg alamat dua2 bakal sepi dlm jangke mase yg agak pnjg...
huuu...smbg balik membace!!
0

HARUMAN ROS

Di saat ini aku begitu mendambakan haruman bunga ros segar..
tak tau kenape..
sejak berminguu yang lalu aku ingin menghidu haruman bunga ros..
esok jugak aku gagahkan pergi...
cukup la walaupun dapat dalam 2kuntum bunga ros..
aku ingin kan bunga ros...
tak dapat aku jelaskan kenape..
aku sendiri pelik.. 

Indah nye kau bunge..pasti kau jua harum *adekah aku dh gile* mcm jiwe sgt jek ko ni dee

0

CUBALAH FAHAMI,BUKAN AKU TAKNAK

TIPULA KALAU AKU KATE AKU TAKNAK TUNANG,AKU XNAK KAWIN..
LAGI LA SEKARANG NI NGAH MUSIM...
SANE SINI DUK KAWAN AKU KAWIN..
KAWAN YG SEBAYE LAK TUH..
DOK KESANE KEMARI GI JEMPUTAN KAWIN JEK..
GILE KE APE AKU LEH TAKNAK TUNANG XNAK KAWIN??
AKU PUN CAM PEMPUAN BIASE GAKS..
CUME AKU ADE MASALAH!
MASALAH BESAR!
TOLONG LA PAHAM...
TOLONG LA MENGERTI..
FAHAMI LA KEADAAN AKU INII...
SEKIAN!~
0

SAYA AKAN MENCINTAI ORG YG SAYA NIKAHI


SAYA BELUM TENTU AKAN MENIKAHI ORANG YANG SAYA CINTAI

TAPI SAYA AKAN MENCINTAI ORANG YANG SAYA NIKAHI

Mencintai seseorang itu adalah hak kita, namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita. Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki. Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan dia untuk kita miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik. Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN hak kita. Seperti yang biasa saya gunakan MENYAYANGI DAN MENYINTAI TAK SEMESTINYA MEMILIKI.
0

HARDEST THINGS



Words and heart
Should be handled with care
For words when spoken
And hearts when broken
Are the hardest things
to repair...
Siguiente Anterior Inicio

BeLoved MoM

BeLoved MoM