0

SELAMAT SENTIASA



Cakkkk!~
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN..
tempek gambo posing cantikk wajib ;p
di hari raya ke-5 sudah bekerje...
huwaaaa xpuas raye..ngeee..
kepade yg masih beraye..selamat la ye..
pade yg sudah mule bekerje..
selamat jugak la..
selamat bekerje dan berbakti pade nusa dan bangse..
ewahh..lebey pulak ;)




0

SEKIAN LAMA


Lama aku tingalkan blog ni tanpe kabar berite..
huu..sibuk dengan hal dunia dan akhirat
Sedar2 dh nk raye pun..
Raye thn ni aku sambut ala kadar jek..
Tak mcm thn2 lalu..
Semuanye xmenyempat..
xpela ade org tu lgsg xdpt nk nyambut raye ngn famili dh bertahun2 pun..
bersyukur ape adenye..
Lepas ni aku akan luangkan mase tuk slalu update blog ni..
bkn ape skg ni tenet terhad..
hanye ade bekalan tenet waktu keje jek..
tuh la..pe jd ngn BB kamu dee oii..
heee...
ok la dh mase tuk pulang..
hari ni buke bersame rakan2 ;)
sebelum beransur..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
MAAF ZAHIR BATIN
takut xberkesempatan..
0

CANTIKYA,RASA NAK IKOT JEJAK LANGKAH



Aku mmg xterase nk bercerite psl artis sgt..
jarang aku nk post entry berkenaan artis
ke xpernah ek?
tapi kali ni satu berite gembire sorg artis ni menarik minat aku..
PERNIKAHAN IRMA HASMIE
syanteknyeeee..
Semua gambo2 kt bwh ni aku culik dari
maap la yer xdpt menahan dpd right hand klik n save..



Singahsana pengantin (nice wlaupun black)

Si cantek di apit..senyuman bahgia

Tenungan si manis ketika hati berdebar

Tara!!ini bukan psgn nye ye!tp boleh thn hensem gak!
(hee adik2)
Si cantik,manis,ayu...(berkenan betol aku)

Mane la gambo hubby nye kan..
saje jek nk bg saspen..
gaye cm korg tak tau kan..
skrg sume dh advance..
silap2 korg dh lame tau dh..
lg konon2 nk wt surprise..
eh sukati aku la..
blog aku..
apedehal..heee




Jeng jejengggggg
TARA!~


Bagai Pinang di belah sepuluh ;)

Hensem kan suami si Irma ni..
name nye Redza Syah Azmeer Bin Dato’ Dr Hj Mohd Radzuan
untunglaaa Irmaaa ;)

Untunglaaa xjadik ngn nabil aritu..opsss..
Maap ye nabil, awk pun hensem jugak... ;)







0

INDAHNYA SUARA MU






Lame rase nye x update blog 
Xpost lagu sbg entri..
Ni lagu pilihan aku untuk kali ni..
Nice song, nice voice of Adira..
Nice sgt laaa..
Zahiril ni suwit laaaa.. (*tbe2*)
Laki org hokey...huhuhuhu

Selamat mendengar ye semua ;)
~xoxo~


0

HANYA SENARAI


Jarang bebeno aku update blog skang ni..
Pade hal banyak jek yg mahu dicerite ceriti kan..
Mahu di story mory kan..
Terdapat senarai tuk aku update story yg dh basi hampir berkulat ini.
Gaye mcm sibok beno..
xde mase beno..
Nampak beno la nipunye..
Mase ade jek..tapi malas yg menjadik permasalahan di sini..
Antara update basi yg mungkin akan mnjadi hanya sebagai senarai adalah...
Jeng jejenggggggg..
Gaye cm hebak nooo ;p

1) Pertunangan zarina tahir (gaye cm artis ;p)
2) Majlis kahwin Ani Mayuni..hek..bukan2!Wan Zahani la..eheh
3) Birthday mak saye
4) Persidangan Ilmu di Melaka (yg plg basi la)
5) Jalan2 Genting
6) Jalan2 Cameron
7) Gi Funfair bersame tersayang 
(xde la nk cite sgt,tp disebabkan muntah n pening berhari2..tuh yg nk citer..ngeee)
8) Jalan2 JPO (xbape nk besh)
9)Coconut Shake Kelebang (Terbaik punye sedap!!)
10) Mimi n Maro diculikkkkkk!! (entri plg sedih Y__Y
0

AKHIRNYA..


Selagi x abes tgk xpuas hati..
ni la masalah aku..
sekali dah tgk..
asek nak tgk jek sampai ke penghujung nye..
sampai tau ending nye
macam tuh jugak la kalo bace novel..
sanggup tuh ngadap sehari suntuk..
asalkan dapat habiskan dan tau penghujung nya..
takde la dok tertanye2 ape yg bakal jadik..
ape yg bakal jadik pengakhiran nye..
huuu..
ni dah abes tgk Super Rookie tuh..
baru leh nk wt keje len..
kalo tak aku duk ngadap jek..
macam2..
mmg susah nk displinkan diri sendirik ek..
kadang2 tak leh nak fokus ape yg lebih utame..
dee2..
0

TERASING



Pabila darah daging
Seperti orang asing
Merasa sangat terasing
Sangat jauh
Sangat perit
Tak tau lagi bagaimana
Tiada haluan lagi 
Untuk ku berfikiran positif
Mungkin aku tersenyum
Mungkin aku berdiam diri
Tapi di dalam
Amat parah
Luka yang amat dalam
Aku seperti menagih
Menagih sesuatu
Daripada darah daging sendiri
Mungkin selama ini aku hanya beban
Beban yang digalas bertahun
Dulu,kini
Tiada apa yang berubah
Aku selalu dijadikan kambing hitam
Terpaksa menjadi tempat untuk melepaskan kemarahan
Aku menjadi insan yang menanggung kesalahan orang lain
Aku sudah cuba sedaya nya
Sedaya mungkin untuk jadik seperti yang dimahukan
Untuk mengalas segala harapan yang tak tergalas oleh yang lain
Tak tau lagi kemana harus ku bawa hati yang terluka
Tak tau bagaimana ingin ku luahkan
Tak tau siapa yang akan memahami
Kecamuk

2

KECEWA



Kecewa yg amat sgt dengan sikap seseorang
Beberape hari ni aku cube untuk menahan hati.
Daripada marah2 mengamuk.
Walaupun hati terguris dan terasa.
Memikirkan tinggal beberapa hari je untuk aku dan dia.
Tapi tidak untuk dia.
Dia bersahaja melempiaskan amarah 
Tanpa memikirkan masa yang amat singkat untuk kami.
Biarlah jika begini yg dia mahu.
Ke mane kah janji2 yg dilafazkan dulu.
Berkata tanpa berfikir.
Tanpe perduli hati yg tercalar.
T______T

2

STUDENT KATANYA

Kdg2 aku rase student ni part time ak..

Bejalan adalah fulltime aku..muahaha

Tapi bile aku bz kdg tuh bz beno..

Cm xhenti2 kejenye dtg..

Ni bry setel progress report siswazag..

Tbe2 sv ak msg pepg td suh siapkn FRGS report pulee..huuu


Published with Blogger-droid v2.0.4
0

BUAH HATI PENGARANG JANTUNG KU



ini lah buah hati ku..
penawar ku..
racun ku..
si manje ku..
si nakal ku..
Yayah syg sgt2 kat korang sume <3 <3 <3
semoge menjadi insan yang bergune bile dewase nanti.


0

LUAHAN RASA


xtau cane nak start.
rasenye dh lame gile aku x curhat kt blog ni.
pe yg aku rase skg ni bercampo baur.
setelah digaul secukup rase.
aku dapat pastikan ape yg aku rase sekarang ni adalah..
sedih..
nak citer pun smpai esok pun takkan habis.
nak citer pun xmungkin cukup satu entri.
aku hanye mampu berkongsi pe yg aku rase skrg jek.
iaitu kesedihan.
kenapa,mengape,bagaimana,apekah,atau siapekah.
xpenting dlm entri ni.
yg rase menymph sila blah.
oopss maaf di ats kekasrn.
0

DISASSEMBLY

Saye org kuat!


Jarang sangat2 aku bercerite pasal research aku ek.

Ni tibe2 nak cerite..
Mgkin baru ade mood dan semangat kot
Semenjak dua menjak ade assisstant tak bergaji ni..
heeee!~
Banyak lagi step yg aku perlu lalui.
Banyak lagi mende yg aku perlu buat.
*walaupun dh sethn stgh*
nmpk sgt byk main kn..
Xmuat satu page kalo nk listkn.
Tapi step membaraikan iaitu dlm kate yg lebih jurutera "disassembly" 
telah pun berjaye dilepasiii..hoorayyy!~
eceh gaye cm dh siap wt master..
meh sye tempek kn step2 yg sye wt mase membaraikn compressor ini..




 





























Inilah part2 yg mengikut urutan aku "dissassemble" 
Penerangan yg lebih lanjut akan di publish mgkin entri akan dtg..
Tu pun kalau dtg rajin aku la..
dtg mood research akuu..
ngehh!~
setakat hari ni bia la sye tempek gambo jek lebey yee..
Daaaa!~
0

BUDAK JAKUN

Testing..testing..testing..

Try testttt..huuu

Sah jakun..

Sumpah entri lgsg xde motippp..


Published with Blogger-droid v2.0.4
0

MAC YANG SUDAH BERLALU

Bulan MAC yang sangat sibuk
Sebab tuh lgsg xde entri yg terhasil pd bulan ini
Jadik mari kite buat cerita bergambo ye..
Senang sket..
kalo nak guna ayat jek..mau karangan 5 muka surat aku bagi kat korang nanti..
sumpah smpai kucing bertanduk pun korang xkan bace punye laa ;p

so,lets piccas do the talk wokeh??

Beberape pic di hari kejadian. *setelah ditapis*

xtually hari kejadian sudah hujung2 bulan MAC
24 hb aku gi ke Melaka untuk menghadiri konvo ALAM yg ke berape puluh tah.
Sumpah ak tak hengat.
Sebab bukan ak konvo..ak dtg nyebok kan diri jek..
Kang xde ak xmeriah pulak kang.
Seronot cuci mate tgk mat2 hensem segak bergaye dlm uniform putih..
Huiihhhhhh...boleh tahan..
hehehehehehe..

pastu pas dh setel sesi2 bergambo..
ak lak yg lebey bergambo nye..
ngalahkn org yg konvo..
ptg nye ak ngn kengkwn jln2 di Melaka..
kt Banda Hilir nuu..
Padehal dh berjuta kali gi Melaka..
Takpe neman rakan2 yg xpnh gi tmpt2 tuh..

Ade gaye cm model x kami?? *nah baldi*

Bulan MAC ni bulan melawat melaka agaknye..
pertengahan bulan ritu aku gi Melaka jugak sebenarnye..
Singgah mase perjalanan balik dari PD
First time nye nek beca lampu2 kat Melaka tuh.
Alamak picca xde dlm simpanan la nk tempek
Ad dlm simpanan rakan bername eip..
Nanti la ak tempek..

Then, hari terakhir bulan MAC iaitu 31 hb tuh..
Ak gi wed mbr lame..
mbr zmn sekolah dulu..
Mbr kepoh same2..gelak mengila sesame..Ajai namenye..
Kawen dh dier..

Nah pic lagik!~

Ni haaaa antare pic yg ade yg mampu uplod..

Then gi pembukaan butik kafe bff ak yg sorang ni.
Kat Pura Kencana..
Xtually tuh dh masuk bulan April nye xtvt..
tpi xpela..bru hari pertame kn..
selitkn skali laa..
kire xtvt bulan MAC..
pedulik ape ak..
entri ak..ak punye suke la..
ngeee ^_^





0

KAD SEBAGAI PENGANTI DIRI

Dulu aku suke wat kad sendirik..
Zaman sekolah menengah zmn matrik rajen la..
ade mase..mcm2 kad aku wat..
men tampal2 men gam2..
sume tuh dulu laa..skg haram..
satu kad pun tarak..
dulu untungla si dia slalu dpt kad dpd aku..
bentuk hati la bentuk jantung laaa ;p
siap tampal kt locker lgii..siap kene ngucing ngn kengkawan..
(zmn mude remaje la kate kan)
kdg2 saje jek bg kad xde pape hari istimewe ke ape ke..
tpi terase nk bg kad..
ape lg aku men la gunting2,potong2,gam2..smpai cm tongkang pecah bilik ak diwat nye..
tapi hasilnye memuaskan..
berbanding yang dibeli..
yg penting usahe n originality tuh..
di buat dengan kasih syg tau..
dh citer pnjgn lebar nii..sebenanye wt aku teringt psl buat kad ni..
ak terjumpe satu blog ni yg wat giveaway mase ak tgh blog crawling..ngeh2..
tbe2 rase nk join..
mane tau ade rezeki dpt la guestbook syantek tu nt...
tuah ayam nampak dikaki,tuah manusia siapa yg tahu kan..
ecewahhh..!~

ni haaaaa guestbook yg syomel tuh..gewam jek saye...


kalo korg terase nk join gak klik sini yeee GIVEAWAY



alaaaaa teringin gak aku nk tempek hasil keje ak wat kad ketika dahulu kala..
tapi takde simpan gambo koleksi kad laaa..
huuu sedey..
mgkin ak boleh mule balek minat tuh..
mgkin skali skale..walaupun xsekerap dulu

0

LELAKI PERLU TAHU..

Seorang wanita yg benar2 mencintai anda
akan memarahi anda untuk banyak perkara 
tetapi masih terus menerima anda seadanya
walaupun anda telah menyakiti hatinya sedalamnya..


p/s: jadi kpd yg berkenaan jgn ditanye knape sye msih menyayangi,
menyintai dan menerima awk  walaupun awk prnh buat sye luke parah
0

APRIL SUDAH...


Lame betol tak hapdet blog kesygn ku ini...
Tanpe disedari dah bulan April rupenye..
Sepanjang bulan Mac lgsg x terhasil entri tuk blog ni..
sibuk la katenyeee..
yela tuh..sebok berjalan..
research aku pun ke lauttttt..
org dari laut dh balek..
menjadikan research aku pula ke laut ;p
still xnk slhkn diri sndrik tuh..muahahaha..
dlm 2 hari aku ade conference..lgsg xready..
apedaaa aku ni...
men2 lebey niii..
mau jadik ape daaa..
jgn tnye nape la kalo idop tuh xcemerlang gemilang dan terbilang..
cube la fokus sket n serius..
ini idakkkk..
mane gi semangat belaja ko yg dulu Dee oiii...
Cube carik semule...

saje jek tempek lagu ni memandagkn april sudah tibe.
*xde kene mengene ngn yg idop atau pun yg sudah meninggal*

SEKIAN
0

BENCI MENUNGGU


sejak 6bulan yg lalu...

Ye, ade orang kate aku ni kire penyabar gak la orang nye..
Aku xpasti la kan..
Ye aku mampu menunggu..
Aku mampu bersabar..
Tapi ada had nye gak la kan..
Yang pasti jgn bagi harapan sgt..
Nanti bile aku dh menunggu dengan harapan yg tinggi melangit..
Tibe2 xjadik..
Seyes aku rase aku nak bunuh org..
Tunggu 10 hari pun dah rase mcm 10 bulan..
Padehal sebelum ni tunggu smpai setgh tahun lex2 kacang jek..
Macam yg aku ckp la..kalo xbg ak hrpn aku mampu jek tunggu..
Mesti org yg puji aku kate aku ni kire penyabar tuh tarik balik kate2 die..
Biler bace entri nak membunuh org aku ni kan..
Naseb baik laaaa masih waras..
Kalo tak mesti ade yg mati kene tetak ;p
Ok gurau jek ye.
Takot pulak kang polis dtg sumbat aku masuk jail..
Yg penting hati aku sedikit terbakar..
Itu saja..
SEKIAN TERIMA KASIH

Ha skg ni ak dh jdik cmni..xde sabar2 lgi dh..

0

BLUE IS SOOOO ME ;)

TERASE KURUS DLM GAMBO NI (OKE ANDA PERASAN!!
BLUE IS SOOO MY COLOR ;)

Dpd zmn budak2 lagi mmg aku suke sgt warne biru..
tapi tbe2 lately aku terase biru ni sesuai lak ngn aku..
*xpsl*
Rase cm sye nmpk cantik dlm biru..
ok perasan tahap dewa pmpuan ni mlm ni..
huuu..
saje je nk kongsi rase...
Tak leh terime takpe..
nak muntah pun muntah laaa..
nah baldii..heee

0

TERUKIR DI BINTANG

NICE SONG!!~

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



P/S: Buat kamu yg aku sayang.Aku masih setia menunggu mu.
0

DAH PUKUL 2 RUPENYE!!~

Sungguh aku tak perasan..
Leka sgt ngadap lappy ni ha.
Rupenye dah pukul 2..
Esok nak bangun awl..
Nak jogging katenyeeee..
Aku skang rajen jogging..
Saje carik aktiviti berpekdah yg boleh kuarkan peluh..
Badan leh kuat sket..
Bagi up kan stamina yg dh lame lembik ni..
Maken tua maken mls skg ni..
Dah xmcm dulu..
Ok laa..
Aku beransur skg.. (beransur seh..ala2 baba ckp gituu)
Tido dulu semua.
Selamat Malam.
Semoga mimpi indah ;)
0

HADIAH HARIJADI DARIPADA EMAK (UPDATE BASI 1)

Birthday aku pun dah berlalu dlm 2minggu pun.
Baru nak cerite ceriti psl hadiah hari jadi.
Hadiah ni sgt istimewe sbb dpd emak ku tersyg ;)
Tahun ni mak beli kan saye jam tangan.
Saye suke sangat.
Gantikan jam tgn yg dh berkhidmat 7tahun masuk tahun ni.
Masih lagi berkhidmat sekarang.
Cume dah kurang ;)
Bagi die rehat2 siket ;p

Jap nak tempek jam yg byk berjase tuh...

Neway jam ni pun mak yg bagi sebelum masuk matrik 7tahun lalu..

Mulanye just nak tuka tali ngan cermin jam yg dh calar ni.
Tapi dek termakan pujukan tuan kedai tuh.
Beli yg baru terus.lebih2 lagi ade diskaun.
Kalo tuka yg ori punye harga die lebih kurg
Tambah sket dah dapat sebijik yg baru..
Aku pun ape lagi...
Last2 mak adiahkan jam baru ;)
Cantikkk...aku suke.
walaupun xsame jename ngan yg lame.
Tapi yg lame ni aku tetap syg.
Lame tuh die teman aku.
Bukak tem mandi n berwuduk jek.
High sentimental value wooooo..
Antare brg yg aku syg.

Jam baru pun wajib tempek kat sini...heeee

Cantik kan?Cantik kan?Cantikkkkk..(pedulik ape aku kalo korg kate tak cantik pun ;p)
TADAAAAAA!!!~

Wajiblah posing ngan jam baru..heee.(30/01/2012)

Actually jam ni advance birthday from my mom ;)
Hadiah pertame tahun ni.
Mekaseh mak ;)
Sayang mak sangat ;)








0

FRIENDSHIPS LOST

PAST

I see your smile
I know your mind
No words need be said
I understand.

Focused on each other
We listen and we care
Laughter ripples like water
Together, we are.
Others are here, yes,
And we value them, yes,
But a special bond remains,
A line between us two.

Each friendship is special
Each is unique
And so is ours
We know.

And then time begins to roll
and rear it’s ugly head
Change begins
Now a little less than before.

Slowly, surely,
Not knowing why
Faster, stronger, without care
Our world shifts and shimmers and splits.

Shattered shards cascade down
Spurred by angry, lashing words
Contorted faces, stone deaf ears
Outside the whirlwind,
We die inside.

The scars run deep
Jagged clefts in our souls
We have suceeded in hurting
And hurt ourselves.

So you move on
And I remain
We keep on living
Turn our faces apart.

Now I glance across
At you from outside
Shaded eyes dry with tears
New friends, new life.

Laughter, smiling (clenched teeth)
The flippant toss of the head
The enclosure surrounds you
I cannot come near.

From behind my glass window
I know more than those within
I see the hurt in your eyes
I know the pain in your smile
I have been there before - I love you
Why do you pretend?
I hate to see your pain
And I cry inside

Tears deep within my soul
I cannot help you anymore.
What we had once
We can never have again.
The scars run deep,
But I still care.
You were my friend.


PRESENT

p/s: maybe u will never read this friend.But i still wanna say this, i'm glad that we can smile to each other again. Deep in my heart i miss our good old days together. ;(

0

BERHABUK

sebelum mule,tiup2 habuk..
tepuk2 sume kasik kuar habuk n sarang labah2 yg dh bersarang kat blog aku ni.
lame yg amat tak update.
penyakit "M" menyerang.
payah tuk diubati..
padahal banyak je perkare n agenda yg leh dijadik kan idea n entri.
tapi kalo dalam diri ade penyakit "M" nii mmg tak gune la sume tuh.
31/1/2012 aritu genap la umur aku 25 tahun.
nothing spesel.

0

SAAT TERINGAT




Aku sangat suka bende2 comel.
lebih2 lagi yang melibatkan bear2 yg ciut miut nii..
suke sgt tgk..
biler tgk trase berkenan n teringt kat someone tuh..
aku pun beli la..
Cam xcaye jek aku leh suke mende2 camni ek..
Cam xsesuai ngn perwatakan n jiwe jek..
tapi sememangnye aku teramat suke..
Syomel ape..
Heee...

Siguiente Anterior Inicio

BeLoved MoM

BeLoved MoM